Camping Istrie

Kamperen in Istrië wordt beloond met droge, lekker warme zomers. Istrië is dan ook een drukbezocht schiereiland. Eigenlijk hebben Italië en Slovenië ook een stukje van dit schiereiland. Maar verreweg het grootste deel behoort bij Kroatië. Europese kampeerders weten deze hotspot goed te vinden. Als in het voor- en najaar de Kroatische kust verderop al minder wordt bezocht, is het nog steeds druk in Istrië. Je kunt er veel meer doen dan op het strand liggen of in zee badderen. Istrië wordt namelijk steeds populairder bij fietsers en cultuur fanaten. Er zijn speciale fietspaden aangelegd. Samen met de trails kom je snel op 3000 km aan routes. Waar je je camping Istrie ook kiest, er gaat bijna altijd wel een fietsroute langs. Cultuurminnaars kijken er ook hun ogen uit. Istrië was lang onderdeel van het grote Venetiaanse rijk. En ook de Romeinen hebben er hun sporen nagelaten.

Top stadjes nabij je camping Istrie

Wie bij Rovinj een kampeerplekje zoekt, loopt zo een stad binnen waar je in rond blijft  slenteren. Romantiek ten top! Het is onbetwist het mooiste stadje van Istrië en toont pastelkleurige geveltjes, natuurlijk in Venetiaanse architectuur. Heb je vanuit je safaritent uitzicht op Porec? Ook niet verkeerd, vooral niet als je van kunst en cultuur houdt. Unesco heeft de Euphrasius basiliek van Porec op de werelderfgoedlijst gezet. Die stamt nog uit Byzantijnse tijden. Je kunt ook campings bij Pula vinden. Hier zijn de Romeinen flink bezig geweest en dat blijkt uit het amfitheater, bijna perfect bewaard. Als je niet meteen tegen een stadje aan wilt zitten, dan kun je ook een rustig gelegen camping Istrie zoeken. Bijvoorbeeld in de buurt van Kaap Kamenjak, een ruig landschap dat uitnodigt voor mooie wandeltochten.

Beste stranden

Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië. Maar… Istrië bestaat ook uit eilanden. Zoals de eilandengroep van de Brijuni, veertien stuks liefst. Bootjes brengen je bij het grootste eiland Veliki Brijun. Het staatshoofd van voormalig Joegoslavië, Tito, had hier zijn zomerresidentie. De eilandengroep vormt een nationaal park.

Er zijn mooiere stranden in Kroatië te vinden dan die in Istrië. Veel stranden zijn nogal rotsachtig met kiezelstranden. Zoek je een camping nabij echt goed strand? Dan check je terreinen die dicht bij de volgende plekken liggen:

• Porec

• Rabac

• Pula – Medulin

• Umag – Novigrad

• Rovinj

Waarom een camping Istrie?

Waar het zuidelijker Dalmatië kleine en grotere campings heeft, is Istrië voornamelijk gericht op grote, van alle gemakken voorziene kampeerterreinen. Verreweg de meeste campings bestaan uit grote terreinen, slecht 15% is klein te noemen. De stranden rond de campings zijn in Istrië ook beter onderhouden dan in Dalmatië. Voor de rest is kamperen in Istrië gelijk aan kamperen in de rest van Kroatië. De receptie spreekt goed Engels, Duits en Italiaans en ’s nachts kun je niet op de terreinen zelf rondrijden. De meeste campings openen in mei en sluiten in oktober. September is een verrassend leuke maand om in Istrië te kamperen. Het weer is dan nog lekker stabiel en zwemmen nog goed mogelijk. Wil je per se in juli of augustus naar een camping Istrie? Dan kom je in goed gevulde campings terecht. Ga snel naar 27vakantiedagen.nl om en boek direct je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *